Dating La La Land

Dating La La Land…
Sinds ik mijzelf op het datingplatform begeef is er een wereld voor mij opengegaan. Nooit geweten hoe dat werkt, dat daten, er was immers ook geen reden voor, ik had een partner voor Life (dacht ik). Maar na een relatie van 18 jaar koos hij voor zichzelf door te vertrekken en apart te gaan wonen. Wij zijn gaan scheiden. Nu inmiddels een paar jaar verder heb ik een diepgaand persoonlijk en spiritueel proces doorgemaakt van loslaten, wederopbouw en vooral het ervaren hoe het is om volledig op jezelf te worden teruggeworpen. Het single zijn, het alleen zijn, eenzaamheid. Het was een zware tocht, maar eentje die onvermijdelijk bleek en nodig was in mijn persoonlijk leven dit te moeten doormaken. Nu, achteraf blik ik terug en zie hoe sterk ik eruit voort ben gekomen.

Maar even terug naar het daten en welke mogelijkheden zijn daar? Nu, heb ik zelf gekozen om heel specifieke meer bewuste sites te staan, meer in overeenstemming met wie ik ben. Er wordt op diverse manier geadverteerd met allerlei datingsites, en allemaal bieden zij wel iets waar je genoeg mannen en vrouwen vindt die een mooi profiel of minder interessant profiel hebben aangemaakt, meestal met foto, stukje tekst over wat normen en waarden en leefwijze, voeding, uiterlijk, hobbies en dergelijke. Wat mij direct opviel was het enorme grote aantal mensen die op zoek zijn naar de ware Jacob of Jacobien. Er lijken wel meer singles, alleengaanden te zijn dan ooit, al dan niet eigen keuze. Op een datingsite staan mensen zijn die een vriendschap zoeken, een vaste relatie, een liefdevol contact (ja, wat mag ik daar dan onder verstaan) of een open relatie, ook wel polyamorie. Nu, dat laatste had ik nog niet voorbij zien komen en ben ik deze term maar eens op gaan zoeken op Google. Daar ontdekte ik een hele nieuwe wereld. Nooit geweten dat er voor deze vorm van liefde en relatie een woord bestond dat je nu overal om je heen hoort, en het lijkt echt bij de tijd van nu te passen dat er ook openlijk over gesproken wordt en mensen serieus voor deze relatievorm kiezen. Een open relatie. Met alle ins en outs van een liefdesrelatie waarin beide partners meerdere liefdes hebben.

Wat mij opviel binnen het daten zelf is ook opmerkelijk te noemen. Zo blijkt dat er mannen zijn die het niet zo uitmaakt hoe ze op de foto staan die ze op hun profiel plaatsen, of dat ze totaal  niet weten hoe ze er een beetje aantrekkelijk op kunnen staan, nors kijkend, boos, soms op de foto staan alsof de politie net een foto van ze heeft gemaakt toen ze waren opgepakt voor een en ander delict. Of ze staan er beetje wereldvreemd op, in een handstand, op zijn kop in een yoga standje of met toeters en bellen op hun hoofd, of met een biertje in de hand, of op alle foto’s met zonnebril, dus de ogen van de ziel moet je maar raden, een foto van hun als kind tja…of een foto uit het jaar nul (heel lang geleden), een foto waarop ze gekke bekken trekken, foto’s waar ze half naakt op staan of in een ochtendjas zitten, met een bord eten voor op tafel of zelfs met andere vrouwen (meestal zijn die er dan afgeknipt) waar je nog een haarlok of een deel van een hand op beeld ziet. En wat ook voorkomt, helemaal geen foto. Dus die willen niet gezien worden, welke reden dan ook. Je kunt ook een foto plaatsen met een restrictie alleen voor leden dat is dan een voorstel om te overwegen, mits je niet door jan en alleman op internet bekeken wilt worden. Dus mogelijkheden genoeg maar veelal heeft men zich er niet goed in verdiept, hoe je jezelf goed naar voren kunt brengen als eerste indruk. En de houding van ‘nou ze nemen mij maar zoals ik ben’ is een hele mooie authentieke maar dan zou je toch op zijn minst een wat recente foto kunnen plaatsen. Ik heb meerdere dates gehad waarbij ik op papier en aan de telefoon een aardige match had, maar waarbij het in het Live contact, elkaar zien, totaal een heel ander persoon bleek dan op de foto, maar hij was het wel. Ik heb zelfs echt eens gedacht of het niet een ander was! Heel vervreemdend. Nou is een beeld ook maar een momentopname, dat besef ik ook wel, maar een beetje indruk krijg je toch. Dus een oproep, mannen, plaats een recente foto!

Na een eerste contact te hebben gelegd via de site, kun je chatten, al gauw krijg je heen en weer geschreven woord, dat is leuk om een beetje wat vragen aan elkaar te stellen, zonder kruisverhoor, alvorens je besluit verder met iemand te willen afspreken of te bellen, te mailen. Dat gebeurt meestal wel als je wat langer met elkaar uitwisselt. Of je krijgt wat oppervlakkige teksten naar je hoofd geslingerd om je waarschijnlijk te interesseren. Maar mij boeit dat niet, vleierij. Er zijn genoeg mannen die direct willen afspreken LIVE onder het mom, dan weet je meteen wat voor ‘vlees je in de kuip hebt’. Daar zit wat in. Maar het kan ook zo zijn, dat je al snel ‘oneerbare’ verzoeken krijgt, dat ze graag alles op het seksuele vlak van je willen weten, je voorkeuren, je diepste verlangens en zelfs bij een, mocht het zover komen, face to face ontmoeting direct daartoe over willen gaan. En dat mag, mits beide partijen het daar over eens zijn uiteraard! Denk aan de nieuwe wet! Geen seksuele handelingen zonder wederzijdse uitgesproken toestemming!
Dat seksualiteit en intimiteit wel een belangrijk onderwerp binnen een relatie is lijkt mij duidelijk maar misschien voor een later stadium met elkaar te bespreken, of te ervaren. Maar goed, telefoonseks is ook een manier heb ik ontdekt. Dat iemand bij het tweede of derde telefoontje sekspraat verkondigde waar ik rode oortjes van kreeg. Ha! Maar alles in het kader van ‘elkaar leren kennen’…tja. Hierbij nog eens nadenken over hoe helder en duidelijk ik mijn eigen grenzen ken en als ik die aangeef of de ander het heeft gehoord.

Verder krijg je bij het daten onvermijdelijk te maken met afwijzing. Want het kan zo zijn dat iemand jou niet ziet zitten als potentiële partner maar andersom kan dat ook. En hoe breng je dat dan op een gepaste wijze over zonder iemand te kwetsen? Zo was ik vrij serieus met een man, waarbij er een mega klik was op alle vlakken, dus mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek. Een beginnende relatie was dan ook het gevolg, waar ik overigens net na mijn scheiding toch wel door werd overvallen, wat dat allemaal voor gevoelens losmaakt. En daarbij al snel ‘verliefd’ werd of althans het leek voor ons beiden, ‘to good to be true’….’kers op de taart’…’lot uit de loterij’… Daarna kwam de desillussie, en die kwam heel hard binnen, nadat hij aangaf (na een paar maanden daten all the way) het niet te kunnen, in paniek te zijn, ‘het lag niet aan jou’ (mij dus) werd er dan nog bij verteld. Maar een open gesprek hierover bleek niet meer mogelijk. Dus mijnheer koos het hazepad. Bij nader inzien bleek dat hij toch nog ‘getrouwd en gebonden’ was ondanks zijn al ruim een paar jaar op zichzelf wonende. En het feit dat er kinderen zijn maakt het ook niet makkelijker. Maar goed het was een enorme klapper. Dus, vallen en weer opstaan. Daar leer je immers van. Zeker, om nog meer op te letten wat je wel en niet wilt, hoe je het register aan je gevoelens openstelt naar een ander toe, en uiteindelijk leren omgaan met gevoelens van afwijzing, teleurstelling. Je komt er altijd weer sterker uit zal ik maar zeggen uit eigen ervaring. En het wordt steeds duidelijker wat je wel wilt en wat je niet meer wilt.

Dan komt er nog de getrouwde man voorbij, ja, die zijn er ook op dating La La Land! Wat zoeken ze daar eigenlijk? Ja, diepgang, uitwisseling op niveau, gesprekspartner (tip: beter thuis met hun vrouw leren communiceren), een leuk verzetje, seks, FWB (Friend with Benefit), is ook heel erg in tegenwoordig, een vriendin voor zo af en toe all inclusive,  (althans inclusive voor hun dan, want jij blijft in de wacht) of een avontuurtje (ONS), o ja, ook een term die ik nog niet kende, ONS staat voor One Night Stand. Dus gewoon seks en lekkers met iemand voor een avondje/nachtje. Dan gaan we ieder weer onze weg. Hij terug naar huis, leeg maar ook gevuld met groot schuldgevoel en schaamte, of soms niet. Meestal wel voldaan door de seks en het “hij kan er weer ff tegen gevoel.” Maar ook triest, in het geval van een getrouwde man want het vertrouwen en de cirkel van verbond die je hebt met je partner is natuurlijk wel, al dan niet zichtbaar, geschaad. En daar moet je dan weer mee leren leven. In de leugen.
En daar sta je dan, met lege handen, een leeg gevoel, want wat blijft er van bestaan? Niets, want een affaire ga ik niet (meer) aan. Tweede keuze, in de wacht, hij bepaalt en met kerst zit je toch alleen, laten wij eerlijk zijn! Maar ach ja, de seks hé, de aandacht, en ja, ‘hij is toch wel lief en hij houdt echt van mij hoor!’ BullShit dus. Maar geef maar toe, het is ook wel heel spannend en geeft je een gevoel van on top of the world, mij kan niets gebeuren, I am ALIVE and Kicking!
Alhoewel, alles van dat mag er zijn hoor. Voor ieder wat wils. Ha! Het kan ook tegenwoordig heel makkelijk via zo’n site. Want soms is het helemaal niet duidelijk wat iemand zijn intenties zijn en of hij getrouwd is of gescheiden of in een relatie zit of meerdere vrouwen tegelijk aan het daten is. Er zijn mannen die dat heel goed kunnen verbergen, dus de man met verborgen agenda heet dat. Let op!
Nadat je gecharmeerd ben geraakt door hun meest ideale aantrekkelijke kant en je denkt, oh, nou echt een gentlemen, wij voelen ook goed samen en je hebt een paar leuke dates waarvan je zelfs denkt, zo’n goede date heb ik nog nooit gehad…we voelen elkaar aan, ik kan bij hem mijzelf zijn, hij is oprecht, wij bespreken ook onze kwetsbaarheden…..bla bla bla….
….ting ting….alarmbellen…, na een aantal dates, leuke uitstapjes, gevolgd door intiem en seksuele uitwisseling, verdwijnen ze voorgoed uit je leven, ghosting heet dat, ze laten nooit meer iets van zich horen. Alle mooie woorden en vleierij en het tonen van gedrag om je te imponeren, daarna is de ‘buit’ binnen en de jacht gesloten, dus klaar is kees! Overigens verdwijnen ze ook al eerder via ghosting als je een te mondige dame blijkt te zijn en de vraag stelt of ze je misschien aan het lijntje houden, zijn ze ook zo vertrokken! Missie mislukt. Laat ik ook even onderschrijven dat er heus leuke, spontane, eerlijke en oprechte liefdevolle mannen zijn. Dit even ter verzachting. Het blijft boeiend. Kies je voor de inhoud, kies je voor het uiterlijk, inside / outside? Of het totaalplaatje…..of puur alleen op ‘de klik’…en wat vind hij belangrijk?

Wat ook interessant is dat je soms een man kunt benaderen puur uit vriendschappelijk verzoek, want tenslotte is dat hoe je het op dat moment ervaart, van vriendschap ja, meer zit er wellicht niet in….of wil ik nu niet in mijn leven….maar …..?
Dat geeft ruimte en open houding want er wordt immers niets van mij verwacht op intiem vlak, alhoewel de ‘hoop’ er misschien wel is, van ‘je weet maar nooit, stel je voor dat….’het zou zomaar tot iets kunnen opbloeien’ enzo meer. Die gedachten en of hoop koesteren wij ergens toch. Ook in een vriendschap is het belangrijk dat je ergens een ‘klik’ voelt. Maar laten wij eerlijk zijn, fysiek contact en een aantrekkingskracht daarop is toch echt wel een belangrijk ingrediënt om een intieme relatie met iemand aan te gaan. Dus iets kan starten als vriendschap als basis en gaandeweg uitgroeien tot een nieuwe liefdesrelatie.
Wat opvalt in de gesprekken die ik heb gevoerd hierover, met mannen, vrouwen uit mijn directe kring, is dat wij het het lastig vinden op deze leeftijd, deze generatie allemaal ergens tussen de 45 en 65 jaar zijn, om je weer in een relatie te begeven. Wij zijn zo gewend aan ons eigen leven, (afhankelijk hoe lang je single bent) en meestal bevalt dat ons ook, je eigen ritme, structuur, vrijheid in keuzes. Maar het zou uiteraard mooi zijn als je dat leven weer met iemand kunt delen. En kan, mag diegene zich dan ook in jouw leven invlechten, is er ruimte voor en ben je bereidwillig.
Daar komt een stukje verleden bij kijken, bagage, die wij hebben, en soms nog meezeulen. In hoeverre staat dat in de weg of kun je vanuit het hier en nu met een schone lei en open blik weer starten aan een nieuwe relatie, connectie. Dat kan zeker mits je allebei een beetje op dezelfde golflengte zit en je blijft communiceren over wat het met je doet, het opnieuw aangaan van een contact. Je komt ongetwijfeld dingen in jezelf tegen van pijnplekken, herinneringen, verdriet over wat is geweest, en ook is het dat je dingen tegenkomt in de ander die je leuk en aantrekkelijk vind, maar ook waar je misschien irritatie over hebt en hoe ga je er dan mee om? Als je beiden bewust bent van dit en je de openheid hebt om aan elkaar dit te benoemen dan komt er ruimte. Dat je echt gehoord, gezien en gevoeld wordt voor wie je bent, door jezelf in eerste plaats, en dat een ander je dat gevoel ook geeft is natuurlijk heel welkom. Dat zou een mooie start kunnen zijn. En ook als het niet uitmondt in een partnerrelatie, dan is misschien een mooie vriendschap, een maatje ook heel waardevol. Of welke vorm dan ook bij jou en of jullie past. It takes Two to Tango.
Genoeg mogelijkheden om te onderzoeken via Dating La La Land.

 

Al deze voorbeelden zijn gebaseerd op eigen ervaring of van andere vrouwen die ik heb gesproken alsook van mannen die ik heb gevraagd naar hun ervaringen met vrouwen via dating. Want ook hebben mannen hun verhalen en komen ze soms schokkende, bijzondere en vreemde types en gedrag tegen van vrouwen. Er is nog niet alles over geschreven, ik zal er zeker nog op terugkomen. Er is voldoende materiaal om over te schrijven. Voor nu even zo.

 

Oreana/zenart copyright/auteursrecht van toepassing  

Over Oreana

inspirator en motivator

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.